

Sastojci:
- 500 g šlaga
- 300 g mljevenih ”plazma keksa”
- 250 g šećera
- 600 g višanja
- 3 vrećice želatine
- 1 l mlijeka
Priprema:
1. U dubljoj posudi pomiješati mlijeko i šećer pa kuhati dok ne proključa.
2. Želatinu razmutiti sa 2 dl vode, dodati u toplo mlijeko, dobro izmiješati i ostaviti da se hladi dok smjesa ne postane hladetinasta.
3. Šlag pripremiti prema uputama s vrećice, te pomiješati s prethodno pripremljenom smjesom.
4. Kremu podijeliti na tri dijela, te u dva dijela dodati po 150 g mljevenih keksa, a u treći dio 600 g ocijeđenih višanja.
5. U okrugao kalup za tortu staviti najprije prvi sloj kreme s mljevenim keksima, preko toga nanijeti kremu od voća, a zatim prekriti drugom kremom od keksa.
6. Pripremljenu tortu ostaviti u zamrzivaču da odstoji tri sata, potom je izvaditi iz kalupa i ukrasiti po želji.
Izvor: Dobra hrana



