Torbice sa sirom i šunkom

by | 24 rujna, 2013

Sastojci:

Za tijesto:

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 svjež kvasac
  • 2,5 dl mlijeka
  • 1 žličica šećera
  • 2 žumanjka
  • 60 g maslaca
  • sol

Za nadjev:

  • 250 g njemačkog sira
  • 100 g sira
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 100 g šunke
  • 1 žumanjak

Za premazivanje:

  • 2 jaja
  • 30 g sezama
  • 30 g kima

Priprema:

Tijesto:
1. U odgovarajuću posudu pomiješati kvasac, mlako mlijeko, šećer, malo soli i žličicu brašna, te ostaviti da nadođe.
2. U nadošao kvasac dodati žumanjke i otopljen maslac, pa postepeno dodavati brašno i mijesiti sve dok se ne dobije glatko tijesto.
3. Zamiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.

Nadjev:
1. Sir naribati na krupno, šunku sitno nasjeckati.
2. U odgovarajuću posudu pomiješati njemački sir, sir, vrhnje, šunku i žumanjke, pa dobro izmiješati.

Završni postupak:

1. Nadošlo tijesto razvući pomoću valjka za tijesto na debljinu od 3 mm, a zatim narezati na kvadrate dimenzije 9 x 9 cm.
2. Na svaki kvadrat staviti po žlicu pripremljenog nadjeva, rubove premazati bjelanjkom, te ih spojiti i dobro pričvrstiti kako bi se dobio izgled zavežljaja.
3. Nadjeveno tijesto premazati žumanjkom, posuti sezamom i kimom, pa poslagati u odgovarajuću posudu za pečenje, obloženu papirom za pečenje i peći na temperaturi od 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana