


Sastojci:
Za tijesto:
- 500 g glatkog brašna
- 1 svjež kvasac
- 2,5 dl mlijeka
- 1 žličica šećera
- 2 žumanjka
- 60 g maslaca
- sol
Za nadjev:
- 250 g njemačkog sira
- 100 g sira
- 1 dl kiselog vrhnja
- 100 g šunke
- 1 žumanjak
Za premazivanje:
- 2 jaja
- 30 g sezama
- 30 g kima
Priprema:
Tijesto:
1. U odgovarajuću posudu pomiješati kvasac, mlako mlijeko, šećer, malo soli i žličicu brašna, te ostaviti da nadođe.
2. U nadošao kvasac dodati žumanjke i otopljen maslac, pa postepeno dodavati brašno i mijesiti sve dok se ne dobije glatko tijesto.
3. Zamiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.
Nadjev:
1. Sir naribati na krupno, šunku sitno nasjeckati.
2. U odgovarajuću posudu pomiješati njemački sir, sir, vrhnje, šunku i žumanjke, pa dobro izmiješati.
Završni postupak:
1. Nadošlo tijesto razvući pomoću valjka za tijesto na debljinu od 3 mm, a zatim narezati na kvadrate dimenzije 9 x 9 cm.
2. Na svaki kvadrat staviti po žlicu pripremljenog nadjeva, rubove premazati bjelanjkom, te ih spojiti i dobro pričvrstiti kako bi se dobio izgled zavežljaja.
3. Nadjeveno tijesto premazati žumanjkom, posuti sezamom i kimom, pa poslagati u odgovarajuću posudu za pečenje, obloženu papirom za pečenje i peći na temperaturi od 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



