


Sastojci:
- 500 g tjestenine po želji
- 350 g mladih tikvica
- 1 manja glavica luka
- 80 g pancete
- 20 g parmezana
- 4 dl vrhnja (biljnog)
- 2 češnja češnjaka
- 3 žlice ulja
- mješavina začina, papar
Način pripreme:
1. Tikvice oprati, odrezati im vrhove, a potom ih zajedno s korom naribati na krupno.
2. Luk sitno narezati, a češnjak propasirati.
3. Pancetu narezati na tanke štapiće.
4. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, dodati pancetu te i nju kratko popržiti.
5. Kada panceta porumeni, dodati tikvice i pirjati ih dok ne omekšaju.
6. Zatim dodati vrhnje, parmezan i začine po ukusu te kuhati na umjerenoj temperaturi 10 minuta, dok se ne dobije odgovarajuća gustoća.
7. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja, a potom je ocijediti od viška tekućine.
8. Prokuhanu tjesteninu preliti pripremljenim umakom.
Izvor: Dobra hrana



