Tjestenina s preljevom od rajčice

by | 5 travnja, 2013

Sastojci:

  • 500 g spiralne tjestenine
  • 400 g pelata od rajčica
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mrkva
  • 100 g celera
  • 1 crvena paprika
  • 50 g parmezana
  • 1 žličica šećera
  • 4 žlice ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Luk i češnjak što sitnije nasjeckati, a mrkvu i celer naribati na krupno. Pelate rajčica izgnječiti, a papriku narezati na kockice.
2. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, dodati mrkvu i celer te i njih kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
3. Kada je povrće napola pirjano, dodati pelate i kratko prokuhati.
4. Pirjano povrće s umakom u kojem se kuhalo izmiksati ili ispasirati i vratiti na štednjak. Dodati papriku, začine po želji i kuhati dok paprika ne omekša.
5. Pred kraj kuhanja dodati parmezan, začine po želji i promiješati.
6. Skuhanu tjesteninu preliti pripremljenim umakom.

Izvor: Dobra hrana