Tjestenina s morskim plodovima

by | 19 travnja, 2013

Sastojci:

  • 400 g miješanih morskih plodova
  • 400 g tagliatella
  • 5 dl vrhnja za kuhanje
  • 40 g parmezana
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • kora jednog limuna
  • mješavina začina, sol

Priprema:

1. Češnjak ispasirati i kratko popržiti na maslinovom ulju. Dodati morske plodove te i njih kratko popržiti.
2. Zatim dodati vrhnje i kuhati na umjerenoj temperaturi dok morski plodovi ne omekšaju.
3. Pred kraj kuhanja dodati parmezan, peršin, ribanu koru limuna i začine po želji pa sve zajedno kratko prokuhati.
4. Tagliatelle skuhati u slanoj vodi s nekoliko kapi maslinovog ulja, a potom ih ocijediti.
5. Skuhane tagliatelle preliti umakom od morskih plodova.

Izvor: Dobra hrana