


Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- 4 jaja
- 150 g brašna
- 1 konzerva tunjevine
- 2 mrkve
- 80 g majoneze
- 100 g kiselih krastavaca
- 50 g zelenih maslina bez koštica
- 1/4 poriluka
- 2 dl tartar umaka
- mješavina začina
- ulje, sol
Priprema:
1. Tikvicama odrezati vrh pa ih pomoću noža narezati na tanke listove. Potom ih posoliti i ostaviti da omekšaju.
2. Omekšane tikvice uvaljati u brašno, zatim u 2 umućena jaja, te jedan po jedan list peći na vrućem ulju dok ne porumeni. Vaditi ih na papirnati ubrus kako bi upio suvišnu masnoću i prekriti ih krpom da omekšaju.
3. Mrkvu i jaja skuhati i naribati na krupno.
4. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće, a kisele krastavce, masline i poriluk što sitnije nasjeckati.
5. Pomiješati tunjevinu, krastavce, poriluk, masline, mrkvu, jaja i majonezu. Dodati začine po želji i promiješati.
6. Svaki list pohane tikvice premazati s malo pripremljenog nadjeva pa zarolati i pričvrstiti čačkalicom.
7. Rolane tikvice preliti tartar umakom.
Izvor: Dobra hrana



