Tikvice na provansalski način

by | 12 ožujka, 2015

Donosimo vam recept za fantastično glavno jelotikvice na provansalski način.

tikvice

Potrebno je:
– 1-2 glavice luka (sitno nasjeckanog), 3 tikvice (tanko narezane na ploške), 3-5 rajčica (oguljenih i narezanih na ploške), malo senfa, 2 češnja češnjaka (sitno nasjeckanog), maslinovo ulje, sol i papar po želji, pola ili cijela žlica začina (origano, bosiljak, ružmarin ili neki drugi koji volite), 1 žlica ribanog parmezana.

Priprema:
– Popecite luk na ulju dok ne omekša i porumeni. Potom ga stavite na dno pleha, prethodno premazanog uljem, i poslažite narezane tikvice. Posolite, pa preko njih stavite narezane rajčice.
– Nakon toga, napravite umak tako što ćete dodati malo maslinovog ulja u senf i dobro izmiješati, tako da se dobije kompaktna smjesa. U nju stavite češnjak i začine, pa prelijte preko povrća.
– Posipajte parmezanom i jelo pecite na 220 stupnjeva C oko pola sata (dok ne porumeni).

Razgovarala: Brankica Treskavica
Sugovornik: Dragana Ferlinc, direktorica “Euroketeringa”
Foto: PR