TikTokeri uvijaju trepavice sušilom za kosu – riječ je o vrlo opasnom trendu

Nije sve što vidite online dobro

by | 14 prosinca, 2021

O sušilima za kosu diskutira se već čitavo desetljeće – o tome koliko su zapravo nužna i koliko štete nanose, no Tik Tok zajednica je očito posebna publika koja prkosi svim pravilima i ponekad, vjerujemo da ćete se složiti, “izmišlja toplu vodu”.

Tako je još jedna u nizu diskutabilnih stvari na ovoj platformi uvijanje trepavica pomoću sušila za kosu. Ono što je TikTokerica @sophiamasterson ovom metodom pokušala dobiti su volumioznije i uvijenije trepavice. Prije nego što ih počne zagrijavati, navlaži ih s nešto vode, pa uzme sušilo za kosu, stavi na hladno puhanje i suši ih od dolje. Ponavlja tehniku još jednom nakon što nanese primer za trepavice, a zatim još jednom nakon što nanese maskaru. Zaključno, četvrti put, nanese još jedan sloj maskare koji ponovno posuši.

 

@sophiamastertonReply to @gabrielahernan549 WAIT FOR IT #gamechanger #mascararoutine #lashroutine #makeuphacks #lashextensions♬ Egyptian Pools – Jinsang

Iako TikTokeri možda govore da je ovo tehnika koja štedi puno vremena (i to je diskutabilno), dermatolozi i oftamolozi su apsolutno protiv ovog trenda. Čak iako je na hladnom puhanju, sušilo za kosu i dalje može oštetiti vaše trepavice i oči. Može osušiti zjenicu, a posljednično i uzrokovati infekciju, bol, pa čak i gubitak vida, a ukoliko koristite toplo puhanje, možete čak spaliti kapke i trepavice. Ono što možete napraviti je lagano zagrijati svoj uvijač za trepavice koji će vam dati odličan efekt, a bit ćete zaštićeni.

Foto: microgen via Getty Images