Terina sa šampinjonima

by | 8 veljače, 2014

Sastojci:

  • 300 g šampinjona
  • 4 deblja komada kruha
  • 1,5 dl mlijeka
  • 100 g krem sira
  • 2 jaja
  • ulje
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 300 g tankih listova šunke
  • mješavina začina

Priprema:

1. Šampinjone narezati na deblje listove, a zatim propirjati na vrućem ulju.
2. Komade kruha narezati na kocke i preliti mlijekom, a zatim vilicom izgnječiti.
3. Izdvojiti 80 g šunke i narezati na kockice, a ostalo ostaviti u komadu.
4. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja i krem sir, pa dodati natopljen kruh, šampinjone, narezanu šunku, peršin i začine po želji. Polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
5. Manji pravokutni kalup prekriti papirom za pečenje. Zatim ga obložiti listovima šunke tako da se na krajevima preklapaju, a završetke ostaviti da prelaze rubove kalupa.
6. Preko šunke uliti pripremljenu smjesu sa šampinjonima i poravnati. Odozgo prekriti završecima šunke. Pokriti folijom i peći u zagrijanoj pećnici na 200ºC oko 40 min. Nakon toga provjeriti je li se smjesa stegnula, pa ako je, terinu izvaditi i ostaviti da se ohladi. Zatim je okrenuti naopačke i narezati na komade.

Izvor: epotaizdravlje.rs/posaljirecept