Teletina sa suhim šljivama

by | 23 studenoga, 2013

Sastojci:

  • 800 g telećeg karea
  • 3 glavice luka
  • 1 pastrnjak
  • 2 mrkve
  • 1 žlica maslaca
  • 50 g suhih šljiva bez koštica
  • 1 dl neutralnog vrhnja
  • 300 g tjestenine
  • mješavina začina, ulje

Priprema:
1. Teleći kare narezati na šnicle, istanjiti ga tučkom za meso i začiniti po želji.
2. Luk sitno nasjeckati, pastrnjak i mrkvu krupno naribati, a suhe šljive narezati na trake.
3. Na mješavini ulja i maslaca propržiti teleće šnicle kako bi porumenile, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
4. Na masnoći od mesa popirjati luk, pastrnjak i mrkvu. Dodati suhe šljive, pa nastaviti s pirjanjem dolijevajući vodu po potrebi.
5. Kada povrće omekša, izmiksati ga u blenderu zajedno sa umakom od kuhanja. Zatim prebaciti u posudu, dodati neutralno vrhnje i začine po želji. Vratiti pržene šnicle i sve zajedno kratko prokuhati.
6. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, a zatim je procijediti i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept