Teletina s paprikama

by | 9 ožujka, 2013

za 5 osoba

Potrebno je:

  • 800 g telećih šnicli
  • 10 crvenih pečenih paprika
  • 200 g sira
  • 150 g suhe vratine
  • 7 jaja
  • 2 dl vrhnja
  • brašna po potrebi
  • 1 dl mlijeka
  • 4 dl ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema: 

1. Teleće šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Zatim ih uvaljati u brašno, potom u umućena 4 jaja te peći na vrućem ulju dok ne porumene.

2. Pečene paprike poprečno prerezati napola pa i njih ispohati na isti način kao i meso.

3. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poredati najprije polovinu pohanih šnicli, zatim polovinu ribanog sira, pa prekriti polovinom suhe vratine i na kraju staviti polovinu pečenih paprika. Isti postupak nadijevanja ponoviti još jednom.

4. Posebno umutiti 3 jaja, vrhnje i mlijeko te preliti preko jela.

5. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana