Teletina s paprikama

by | 11 lipnja, 2013

Sastojci:

  • 800 g telećih šnicli
  • 10 crvenih pečenih paprika
  • 200 g sira
  • 150 g suhe vratine
  • 7 jaja
  • 2 dl vrhnja
  • brašna po potrebi
  • 1 dl mlijeka
  • 4 dl ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema: 

1. Teleće šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po želji. Zatim ih uvaljati u brašno, potom u umućena 4 jaja te peći na vrućem ulju dok ne porumene.
2. Pečene paprike poprečno prerezati napola pa i njih ispohati na isti način kao i meso.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poredati najprije polovinu pohanih šnicli, zatim polovinu ribanog sira, pa prekriti polovinom suhe vratine i na kraju staviti polovinu pečenih paprika. Isti postupak nadiejvanja ponoviti još jednom.
4. Posebno umutiti 3 jaja, vrhnje i mlijeko te preliti preko jela.
5. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana