Teletina s dunjama

by | 16 veljače, 2013

Potrebno je:

  • 1 kg teletine
  • 1 kg dunja
  • 1 glavica luka
  • 3 žlice pirea od rajčica
  • 1 žlica meda
  • 1 lovorov list
  • 1 prutić cimeta
  • 1 šalica maslinovog ulja
  • sol
  • papar

Priprema:

1. Luk narezati na kockice, meso na krupnije komade, a dunje na deblje kriške.

2. Na polovini ulja popržiti luk i meso.

3. Zatim dodati 2 šalice vode, pire od rajčica, sol i papar te kuhati na tihoj vatri 30 minuta.

4. Na malo ulja popržiti dunje.

5. Kada je meso skoro gotovo, prebaciti ga u vatrostalnu posudu, dodati dunje, cimet, med i lovorov list te staviti u pećnicu da se peče.

Izvor: Pošalji recept