


Sastojci:
- 600 g teletine od buta
- 1/2 glavice celera
- 3 žlice pirea od rajčica
- 1 dl biljnog vrhnja
- 5 dl juneće juhe
- 30 g parmezana
- 1 limun
- mješavina začina, papar
Za prilog:
- 800 g krumpira
- 3 češnja češnjaka
- 50 g maslaca
- 150 ml slatkog vrhnja
- 1/2 vezice vlasca
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Teletinu narezati na kocke, korijen celera naribati krupno, a koru limuna nasitno.
2. Na malo ulja popeći naribani celer, pa kad omekša, dodati teletinu, pire od rajčica i koru limuna te pirjati na umjerenoj temperaturi dok teletina ne omekša, uz povremeno dolijevanje juneće juhe.
3. Pred kraj kuhanja umiješati biljno vrhnje i parmezan, pa začiniti po želji.
Prilog:
1. Krumpir oguliti, narezati na kocke i skuhati ga u slanoj vodi.
2. Kuhani krumpir protisnuti i pomiješati s maslacem i biljnim vrhnjem, dodati sitno sjeckani češnjak i vlasac, pa začiniti po želji.
3. Uz gotov teleći papirkaš poslužiti prilog od krumpira.
Izvor: Dobra hrana



