


Sastojci:
- 1 kg telećeg bifteka
- 400 g šampinjona
- 1 glavica luka
- 1 žlica senfa
- 1 dl juneće juhe
- 1 dl bijelog vina
- 0,5 dl ulja
- 2 žlice brašna
- 1/2 vezice peršina
- mješavina začina, sol, papar
Priprema:
1. Biftek narezati na medaljone, pa ih istanjiti tučkom za meso i začiniti po želji. Šampinjone narezati na listiće, a luk i peršin sitno nasjeckati.
2. Na malo ulja popeći medaljone kako bi porumenjeli, a potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. U masnoći od medaljona pržiti luk, pa dodati šampinjone i kratko ih popržiti.
4. Zatim doliti juneću juhu i bijelo vino, dodati žlicu senfa, te još pirjati.
5. Posebno u teflonskoj tavi ugrijati ulje, dodati brašno i kratko ga popržiti. Pripremljenu zapršku dodati u šampinjone i luk, pa miješati cijelo vrijeme dok se ne zgusne.
6. Kada se zgusne, vratiti popečene medaljone i propirjati ih na umjerenoj temperaturi, a potom sve začiniti po želji.
7. Gotovo jelo posipati peršinom i poslužiti uz pomfrit.
Izvor: Dobra hrana



