Teleće šnicle u umaku od badema

by | 25 travnja, 2013

Sastojci:

  • 700 g telećih šnicli od buta
  • 100 g prženih badema
  • 0,5 dl bijelog vina
  • 1 dl vrhnja
  • brašna po potrebi
  • 1 ravna žličica senfa
  • 4 dl juneće juhe
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina

Priprema:

1. Teleće šnicle blago istanjiti tučkom za meso, začiniti po želji i premazati tankim slojem senfa.

2. Pržene bademe samljeti u prah.

3. Začinjene šnicle uvaljati u brašno i popeći na vrućem ulju s obje strane da porumene. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje juneće juhe.

4. Kada je meso napola pirjano, dodati bademe, bijelo vino, vrhnje i začine po želji. Pirjati na umjerenoj temperaturi dok meso potpuno ne omekša, a umak dobije željenu gustoću.

5. Pirjane šnicle možete poslužiti uz skuhano povrće.

Izvor: Dobra hrana