


Sastojci:
- 700 g telećih šnicli od buta
- 100 g prženih badema
- 0,5 dl bijelog vina
- 1 dl vrhnja
- brašna po potrebi
- 1 ravna žličica senfa
- 4 dl juneće juhe
- 0,5 dl ulja
- mješavina začina
Priprema:
1. Teleće šnicle blago istanjiti tučkom za meso, začiniti po želji i premazati tankim slojem senfa.
2. Pržene bademe samljeti u prah.
3. Začinjene šnicle uvaljati u brašno i popeći na vrućem ulju s obje strane da porumene. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje juneće juhe.
4. Kada je meso napola pirjano, dodati bademe, bijelo vino, vrhnje i začine po želji. Pirjati na umjerenoj temperaturi dok meso potpuno ne omekša, a umak dobije željenu gustoću.
5. Pirjane šnicle možete poslužiti uz skuhano povrće.
Izvor: Dobra hrana



