Teleće šnicle u umaku od gljiva

by | 22 veljače, 2013

Sastojci:

  • 700 g telećih šnicli
  • 3 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 veća zelena paprika
  • 250 g mariniranih šampinjona
  • 1 l juneće juhe
  • 1 žlica gustina
  • mješavina začina
  • ulje, sol

Priprema:

1. Teleće šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Luk i zelenu papriku narezati na kockice, a češnjak usitniti.
3. Marinirane šampinjone prerezati napola.
4. Na malo ulja popeći šnicle s obje strane da porumene, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa kratko popeći luk i češnjak. Potom dodati papriku i peći je dok ne omekša.
6. Vratiti šnicle pa sve zajedno pirjati, uz povremeno dolijevanje juneće juhe po potrebi dok meso ne omekša.
7. Pred kraj pirjanja dodati mješavinu gustina i malo vode, pa kratko prokuhati. Gotove šnicle mogu se poslužiti uz krumpir-pire.

Izvor: Dobra hrana