Tart sa sirom

by | 8 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 1 manji poriluk
  • 3 mrkve
  • 150 g mesnate slanine
  • 2 jaja
  • 150 g kremastog sira
  • 50 g milerama
  • 30 g parmezana
  • 100 g mozzarelle
  • 3 žlice ulja
  • bosiljak, sol

Priprema:

1. Poriluk, mozzarellu i slaninu nasjeckati na kockice, a mrkvu naribati na krupno.
2. Na malo ulja popržiti slaninu, dodati poriluk i mrkvu pa sve zajedno pržiti dok povrće ne omekša.
3. Posebno u odgovarajućoj posudi umutiti jaja, parmezan, mileram i kremasti sir. Dodati malo bosiljka i soli po želji.
4. Lisnato tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm a zatim pomoću okruglog zupčastog noža rezati kocke veličine 12×12 cm.
5. Manje okrugle kalupe za tart nauljiti te u svaki staviti po kocku lisnatog tijesta. Preko tijesta nanijeti malo nadjeva od sira, a zatim rasporediti pečeno povrće sa slaninom i odozgo posuti mozzarellom.
6. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana