Talijanske piroške

by | 6 rujna, 2013

Sastojci:

Za tijesto:

  • 800 g glatkog brašna tip-400
  • 1 kocka svježeg kvasca
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica soli

Za nadjev:

  • 300 g sira
  • 2 dl vrhnje
  • 300 g šunke
  • 250 g mariniranih šampinjona
  • 150 ml kečapa
  • 50 g zelenih maslina
  • 50 g crnih maslina
  • 1 žlica ulja
  • origano, bosiljak

Priprema:

Tijesto:

1. U odgovarajućoj posudi pomiješati brašno i sol, te dodati ulje, malo vode i kvasac, pa ručno mijesiti dok se ne dobije gipko tijesto.
2. Od zamiješenog tijesta oblikovati 4 loptice, prekriti ih platnenom krpom i ostaviti da odstoje 60 minuta.
3. Svaku lopticu premijesiti, te tijesto razvući na debljinu od 5 mm kako bi se dobila 4 kruga promjera 25-30 cm.

Nadjev:

1. Sir naribati krupnije, šampinjone narezati na listove, a masline na kolutove.

Završni postupak:

1. Svaki krug od tijesta premazati kečapom i posipati po njemu mješavinu bosiljka i origana.
2. Polovinu premazanog tijesta prekriti šnitama šunke, nanijeti šampinjone, masline i polovinu sira, te preklopiti, a rubove dobro pritisnuti.
3. Pripremljene piroške poslagati u nauljeni pleh i peći u pećnici dok ne porumene. Zatim ih izvaditi, premazati vrhnjem i na njih posipati ostatak sira.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: