Talijanska musaka

by | 24 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 1,2 kg krumpira
  • 4 veće mrkve
  • 500 g mljevene junetine
  • 2 glavice luka
  • 1 dl soka od rajčica
  • 3 jaja
  • 3 dl vrhnja za kuhanje
  • 1 dl mlijeka
  • ulje
  • mješavina začina

Priprema:
1. Krumpir zajedno s korom skuhati, ostaviti ga da se ohladi a potom oguliti i krupno naribati.
2. Mrkvu takođe oguliti i krupno naribati.
3. Luk sitno nasjeckati.
4. Na malo ulja popržiti luk, a zatim dodati mljevenu junetinu te i nju kratko popeći. Nastaviti s pirjanjem, dolijevajući vodu po potrebi. Pred kraj pirjanja doliti sok od rajčica, začine po želji i pirjati dok ne ispari višak tekućine.
5. Posebno umutiti jaja, vrhnje za kuhanje, mlijeko i začine po želji.
6. U nauljenu vatrostalnu posudu rasporediti polovinu ribanog krumpira i mrkve. Premazati polovinom nadjeva od junetine i nanijeti preostalu smjesu od krumpira i mrkve. Na kraju preliti umućenom smjesom od vrhnja.
7. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept