


Sastojci:
- 800 g svinjskog mesa od buta
- 3 glavice luka
- 3 dl juhe od povrća (kocka)
- 3 dl bijelog vina
- 250 g šampinjona
- 1 brokula
- 3 žumanjka
- 1 limun
- 2 žlice brašna
- 150 g riža
- 0,5 dl ulja
- mješavina začina
- sol
- papar
Priprema:
1. Svinjsko meso narezati na krupnije kocke, luk sitno nasjeckati, šampinjone narezati na listove. Brokulu natrgati na manje cvjetove, a korijen odstraniti.
2. Na malo ulja popržiti luk da bude staklast, a zatim dodati svinjsko meso, te i njega kratko popržiti.
3. Posipati brašnom, promiješati pa doliti juhe od povrća i bijelo vino. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
4. Pred kraj kuhanja dodati šampinjone, brokulu i začine po želji, pa nastaviti s kuhanjem još 10 minuta dok povrće ne omekša.
5. Gotov ragu skloniti sa štednjaka, dodati mješavinu žumanjaka i soka od limuna i promiješati.
6. Rižu skuhati u slanoj vodi, procijediti i poslužiti kao prilog.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



