


Sastojci:
- 3 svinjska filea
- 1 vezica peršina
- 2 glavice luka
- 7 češnja češnjaka
- 1 dl ulja
- 1,5 dl soka od rajčica
- 1,5 dl piva
- 1,5 dl vode
- brašna po potrebi
- 1 žličica šećera
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Svinjske filee poprečno razrezati na komade širine 4 cm. Istanjiti ih tučkom za meso i oblikovati u medaljone. Na kraju ih začiniti po želji i uvaljati u brašno.
2. Luk očistiti i narezati rebrasto, a češnjak i peršin što sitnije nasjeckati.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti pa dno prekriti redom medaljona. Posipati ih s malo peršina, lukom i češnjakom, te isti postupak ponoviti još jednom kako bi se utrošio pripremljeni materijal.
4. Posebno pomiješati ulje, sok od rajčica, pivo, vodu, šećer i začine po želji.
5. Pripremljenu mješavinu preliti preko šnicli, prekriti folijom i peći u zagrijanoj pećnici 40 min. Zatim skinuti foliju i šnicle još malo zapeći.
Izvor: Dobra hrana



