Svinjetina s kikirikijem

by | 13 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 700 g svinjskog mesa od buta
  • 1 poriluk
  • 2 mrkve
  • 150 g neslanog kikirikija
  • 1 svjež krastavac
  • 1 dl sojinog umaka
  • 1 crvena paprika
  • mješavina začina
  • prstohvat đumbira
  • 70 g brašna
  • ulje

Priprema:

1. Svinjsko meso od buta narezati na tanje kocke.
2. Poriluk i crvenu papriku očistiti i narezati na kockice, a krastavac s korom i mrkve na polukrugove.
3. Svinjsko meso uvaljati u brašno a potom ga popeći u woku na vrućem ulju da porumeni. Zatim ga izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. Crvenu papriku, mrkvu i krastavce također uvaljati u brašno i popeći na vrućem ulju a potom izvaditi.
5. Kikiriki i poriluk posebno popržiti na vrućem ulju te ocijediti od suvišne masnoće.
6. Posebno pomiješati đumbir, sojin umak, 1 dl vode, jednu žličicu brašna i začine po želji pa kratko prokuhati.
7. Pržene sastojke pomiješati s pripremljenim umakom od soje te sve zajedno kratko prokuhati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept