


Sastojci:
- 800 g svinjskog mesa od buta
- 5 dl crnog vina
- 2 glavice luka
- 1 žlica šećera
- 4 mrkve
- 3 češnja češnjaka
- 1 ljuta papričica
- 1 žlica sezama
- 3 žlice pirea od rajčica
- 0,5 dl ulja
- mješavina začina, bosiljak, peršin
Priprema:
1. Svinjsko meso narezati na štapiće, luk na kockice, oguljenu mrkvu na kolutove, a češnjak, papričicu i peršin sitno nasjeckati.
2. U tavi na malo ulja popeći meso da porumeni a potom dolijevati vino i pirjati dok meso ne omekša.
3. U drugoj posudi na malo ulja pržiti luk dok ne postane staklast, zatim ga posuti šećerom, te nastaviti s prženjem na umjerenoj temperaturi kako bi dobio boju karamele. Karamelizirani luk skloniti sa štednjaka.
4. U trećoj posudi na malo ulja propržiti mrkvu, češnjak i ljutu papričicu, pa dodati pire od rajčica i sezam te pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok mrkva ne omekša.
5. Sve tri smjese pomiješati, dodati bosiljak i mješavinu začina po želji, dodati 5 dl vode i pirjati dok voda ne ispari a smjesa se ne zgusne. Gotovo jelo poslužiti s kuhanom rižom.
Izvor: Dobra hrana



