Svinjetina na kineski način

by | 25 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 1 veći svinjski file
  • 200 g riže
  • 500 g zamrznute mješavine za kinesko jelo
  • 50 g gustina
  • 1,5 dl soka od rajčica
  • 0,5 dl sojinog umaka
  • 2 žlice Worcester umaka
  • 50 g kikirikija
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1/2 žličice đumbira
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:
1. Svinjski but narezati na kockice, preliti ga mješavinom sojinog i Worcester umaka te ostaviti da se marinira 30 min.
2. Svinjetinu zajedno s marinadom popeći na vrućem ulju da porumeni. Potom dodati pasirani češnjak i đumbir te sve zajedno kratko popeći.
3. Zatim dodati kineski miks i kikiriki pa nastaviti s pečenjem miješajući dok svi sastojci ne omekšaju.
4. Posebno pomiješati sok od rajčica s gustinom i šećerom pa dodati pečenim sastojcima. Začiniti po želji i nastaviti s pirjanjem miješajući dok se ne dobije željena gustoća.
5. Rižu skuhati u slanoj vodi, a zatim ju procijediti i poslužiti kao prilog.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept