


Sastojci:
- 1 veći svinjski file
- 200 g riže
- 500 g zamrznute mješavine za kinesko jelo
- 50 g gustina
- 1,5 dl soka od rajčica
- 0,5 dl sojinog umaka
- 2 žlice Worcester umaka
- 50 g kikirikija
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1/2 žličice đumbira
- mješavina začina
- ulje
Priprema:
1. Svinjski but narezati na kockice, preliti ga mješavinom sojinog i Worcester umaka te ostaviti da se marinira 30 min.
2. Svinjetinu zajedno s marinadom popeći na vrućem ulju da porumeni. Potom dodati pasirani češnjak i đumbir te sve zajedno kratko popeći.
3. Zatim dodati kineski miks i kikiriki pa nastaviti s pečenjem miješajući dok svi sastojci ne omekšaju.
4. Posebno pomiješati sok od rajčica s gustinom i šećerom pa dodati pečenim sastojcima. Začiniti po želji i nastaviti s pirjanjem miješajući dok se ne dobije željena gustoća.
5. Rižu skuhati u slanoj vodi, a zatim ju procijediti i poslužiti kao prilog.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



