Sve popularniji trening koji će probuditi dijete u vama i potrošiti do 500 kalorija!

by | 31 kolovoza, 2020

Jeste li već čuli za sve popularniji način vježbanja na mini trampolinima kojeg možete pronaći u Golden Gymu na Zagrebačkom Velesajmu? Ako niste, vrijeme je da vas upoznamo s ovim zabavnim treningom!

Trening na mini trampolinima pogodan je za sve rekreativce. Elastična podloga mini trampolina štiti naše zglobove, poboljšava cirkulaciju i limfni protok, a time i naš cjelokupni imunitet. Pokreti na mini trampolinu su funkcionalni i pogodni za vježbače koji ne moraju pratiti ritam niti pamtiti zahtjevne koreografije, a sâm trening je vrlo raznovrstan i zanimljiv.

Naglasak kod ovakvog tipa vježbanja je na zdravlju. Vertikalne sile kod skokova naizmjence otvaraju i zatvaraju limfne zaliske, mijenjajući stanični tlak i tako još puno sati nakon vježbanja čiste organizam. Vježbači skaču bosi, u čarapama, pri čemu aktiviraju i mišiće stabilizatore koji se nalaze u stopalima, a inače su vrlo zanemareni. Osim toga ovakva tjelovježba jača stabilizatore trupa, dubinske mišiće koji podržavaju položaj kralježnice, površinske leđne mišiće i trbušne.

Trening je vrlo zabavan, ali intenzivan. Na jednom treningu u prosjeku se može potrošiti i do 500 kalorija. Trening se sastoji od skakačkog dijela (cardio) i od vježbi snage ciljanih za oblikovanje tijela. Specifično je i različito od vježbi na podu tako što se na ovaj način jače stimulira održavanje ravnoteže prilikom izvođenja vježbi.

Vježbanje na mini trampolinima dokazano poboljšava zdravlje na višestruke načina, a odobreno je i od strane doktora i kardiologa.

Probudite dijete u sebi i pridružite se ekipi na treningu mini trampolina. Poboljšajte svoju koordinaciju, ravnotežu i snagu te vratite se u kondiciju osjećajući se ponovno kao dijete.

“Nema sporta koji nisam profesionalno ili amaterski trenirala ili barem pokušala trenirati. Nakon jedne zdravstvene situacije, bila sam primorana prestati sa svime i krenuti polako ispočetka. Dugo sam se tražila. Isprobala sam razne načine vježbanja, no ljubav na prvi pogled dogodila se s mini trampolinima. Vježbaš, skačeš i izbaciš svu negativnu energiju. Ljudi oko tebe su sretni, ti si sretniji. Toliko ti je zabavno da niti ne kužiš da vježbaš. A vrijeme, ono samo ide. Sat ponekad prođe kao minuta. Onda kad ne možeš, tu su trenerice koje motiviraju i stvaraju poticajnu atmosferu. Cjelokupno iskustvo te vuče da samo nastaviš dolaziti”, vježbačica na mini trampolinima Marija.

Pratite Facebook stranicu Ljepota&zdravlje jer tamo dijelimo čak tri mjesečne članarine za mini trampoline!

Više informacija o ovom super treningu pronađite na www.goldengym.hr na Facebooku i Instagramu.

Lokacija: Golden Gym, Avenija Dubrovnik 15, Paviljon 33, Zagrebački Velesajam, 10000, Zagreb

Foto: PR