Sushi s jajima

by | 30 listopada, 2014

Clipboard0512

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 2 žlice ulja
  • 1 pečena paprika
  • 4 kisela krastavca
  • 600 g bijele riže
  • 2 žličice soli
  • 3 žličice šećera
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1 pakiranje nori algi

Priprema:
1. Jaja umutiti i na malo ulja ispeći u obliku palačinke. Zatim ostaviti da se ohladi i narezati na štapiće.
2. Pečenu papriku i kisele krastavce narezati na štapiće.
3. U manju posudu uliti vodu i ostaviti da prokuha.
4. Zatim dodati rižu, skloniti sa štednjaka, poklopiti i ostaviti da nabubri.
5. Posebno sjediniti sol, šećer i jabučni ocat.
6. Kada riža omekša, procijediti ju, preliti pripremljenom mješavinom i promiješati.
7. List nori alge presjeći uzdužno napola. Preko alge nanijeti sloj riže, posipati pečenom paprikom i kiselim krastavcima. Duž jedne strane poslagati račiće, a zatim pomoću rogoza pažljivo urolati. Oblikovanu rolicu narezati na manje komade širine 2,5 cm. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još četiri rolice.

DODATNI SAVJET:

Oblikovane rolice možete odmah poslije pripreme narezati.