Šubarice

by | 6 rujna, 2013

Sastojci:

Za biskvit:

  • 8 jaja
  • 400 g kristal šećera
  • 16 žlica brašna
  • 8 žlica tople vode
  • 2 žlice ulja

Za kremu:

  • 1/2 l mlijeka
  • 6 žlica brašna
  • 250 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 250 g margarina
  • 200 g kokosovog brašna

Priprema:

1. Mikserom umutiti jaja, šećer, brašno i vodu kako bi se dobila ujednačena smjesa.
2. Pripremljenu smjesu uliti u nauljen, brašnom posipan kalup za tortu i peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumeni.
3. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi, a zatim okruglim kalupom željene veličine vaditi krugove, pa svaki krug prerezati napola.

Za kremu:

1. Brašno i šećer razmutiti u malo hladnog mlijeka, a ostatak mlijeka skuhati.
2. Umućenu smjesu uliti u proključalo mlijeko i kuhati miješajući neprestano dok se smjesa ne zgusne. Zgusnutu smjesu ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu smjesu dodati pjenasto umućen margarin i vanilin šećer, te sve dobro izmiješati.

Završni postupak:

1. Za svaku šubaricu koristiti po tri komada oblikovanog biskvita.
2. Premazivati krugove kremom, slagati jedan na drugi i tankim slojem premazati bočne strane.
3. Premazane kape uvaljati u kokosovo brašno.

Izvor: Dobra hrana