

Sastojci:
Za biskvit:
- 8 jaja
- 400 g kristal šećera
- 16 žlica brašna
- 8 žlica tople vode
- 2 žlice ulja
Za kremu:
- 1/2 l mlijeka
- 6 žlica brašna
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 250 g margarina
- 200 g kokosovog brašna
Priprema:
1. Mikserom umutiti jaja, šećer, brašno i vodu kako bi se dobila ujednačena smjesa.
2. Pripremljenu smjesu uliti u nauljen, brašnom posipan kalup za tortu i peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumeni.
3. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi, a zatim okruglim kalupom željene veličine vaditi krugove, pa svaki krug prerezati napola.
Za kremu:
1. Brašno i šećer razmutiti u malo hladnog mlijeka, a ostatak mlijeka skuhati.
2. Umućenu smjesu uliti u proključalo mlijeko i kuhati miješajući neprestano dok se smjesa ne zgusne. Zgusnutu smjesu ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu smjesu dodati pjenasto umućen margarin i vanilin šećer, te sve dobro izmiješati.
Završni postupak:
1. Za svaku šubaricu koristiti po tri komada oblikovanog biskvita.
2. Premazivati krugove kremom, slagati jedan na drugi i tankim slojem premazati bočne strane.
3. Premazane kape uvaljati u kokosovo brašno.
Izvor: Dobra hrana



