STVARI KOJE VAM PROVJERENO vraćaju energiju!

by | 25 kolovoza, 2016
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Budilica ujutro nije ničiji prijatelj. Bez obzira na to spavali dobro ili ne, ponekad se osjećamo kao da nam je potrebno nekoliko sati višesna. Ipak, postoje još neki jednostavni načini na koje možemo energizirati svoj organizam i na brz način odagnati umor.

Pijte vodu
Dehidriranost uzrokuje bezvoljnost, pa ako želite biti aktivni, ostanite hidratizirani. Kofein vam može biti jutarnji poticaj, ali nemojte pretjerivati. Kava vam daje privremenu energiju, ali i potiče izlučivanje vode iz organizma. Prije ili nakon kave popijte veliku čašu vode.

Uzmite proteine
Proteini za doručak pomoći će vam održati konstantnu razinu šećera. Iskušajte pripremljene visokoproteinske obroke.

Koristite nos
Mirisi agruma mogu razbuditi organizam, pa nabavite gel za tuširanje s mirisom limuna ili u kupku ulijte nekoliko kapi eteričnog ulja limuna. Mirisi mente također stimuliraju područje mozga odgovorno za koncentraciju, pa će vas održati budnima. Stavite jedan pepermint u usta pri izlasku iz kuće.

Uključite liniju
Glazba izoštrava mentalni fokus i podiže raspoloženje. Nabavite kompilaciju omiljenih pjesama i slušajte ih dok se razbuđujete ili dok se vozite na posao.

Pokrenite se
Istraživanja su pokazala kako se, kada neispavane osobe vježbaju, njihova razina energije podiže za 20 posto, a umor smanjuje za 65 posto. Napravite nekoliko čučnjeva, trbušnjaka ili sl. kada ste bezvoljni, neispavani ili umorni.

Družite se s veselim osobama
Sigurno postoje neke osobe s kojima se uvijek dobro nasmijete kada ih vidite. Dogovorite s njima ručak, kavu ili barkomunicirajte putem e-maila ili chata.

Pristanite na dovoljno dobro
Težnja za savršenstvom je energetska crna rupa. (Osim što je savršenstvo nemoguće.) Umjesto da čeznete za nečim savršenim, zadovoljite se sa solidnim ili dovoljno dobrim.

Pomirišite cvijeće
Deset kuna za buketić kod bakice na tržnici stvarno nije previše. Prema istraživanjima, osobe koje imaju zasađenu biljku ili svježe cvijeće u domu osjećaju se poletnije. Mali buket možete staviti i u ured.

Rješavajte iritantne zadatke
Svi imamo neke poslove koji nas živciraju, pa ih svakodnevno odgađamo. Bilo da trebate pozvati majstora za popravak vrata, ili trebate raščistiti arhivu, što duže odgađate, to vam taj zadatak crpi više energije.

Budite ljubazni i zahvalni
Ako ste pod stresom, teško je prisjetiti se toga koliko cijenite zdravlje, obitelj, hlače kupljene na rasprodaji ili sl. Usredotočite se na ono pozitivno. Također, budite ljubazni prema nepoznatim osobama, pridržite vrata ženama s kolicima i djecom, recite kolegi kako dobro izgleda…

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: covermagazin.com