


Za tijesto:
- 500 g brašna
- 2,5 dl mlijeka
- 125 g margarina
- 1 žličica šećera
- 1 jaje
- sezam
- 1/2 kvasca
- sol
Za nadjev:
- 350 g špinata
- 1 žlica vrhnja
- 200 g mladog sira
- 4 jaja
- sol
Priprema:
Tijesto:
1. Pomiješati 1 dl mlakog mlijeka, šećer, žličicu brašna i svježi kvasac. Ostaviti da nadođe.
2. U posudi za miješanje pomiješati polovinu brašna, nadošao kvasac, preostalo mlijeko, margarin i malo soli po želji. Dobro izmiješati, a zatim postepeno dodavati preostalo brašno mijeseći dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju. Zamiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.
Nadjev:
1. Špinat kratko blanširati u slanoj vodi pa ga procijediti i nasjeckati.
2. Pomiješati špinat, izmrvljeni mladi sir, vrhnje i soli po želji te dobro izmiješati.
Završni postupak:
1. Nadošlo tijesto istanjiti u pravokutnik debljine 0,5 cm.
2. Premazati ga nadjevom od špinata, a po sredini poslagati skuhana jaja.
3. Pravokutnik od tijesta poravnati, a od viška tijesta oblikovati trake te ih preplesti preko jaja. Potom krajeve pravokutnika pažljivo zarolati prema sredini prema uputama sa slike.
4. Dobiveni oblik prebaciti u odgovarajuću tepsiju, prethodno obloženu papirom za pečenje. Premazati je umućenim jajem i posuti sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



