Stručnjakinja objašnjava zašto osjećaj dosade u vezi nije loša stvar

by | 22 studenoga, 2022
dosada u vezi, veza, brak

Osjećaj dosade, ljubomore ili rastresenosti u vašoj vezi ne znači da je osuđena na propast.

Neuropsihologinja objašnjava zašto pogrešno smatramo savršeno normalna ponašanja i kako to promijeniti jer često smo u vezama usredotočeni na pogrešne stvari.

Mnogi odrastaju s pretpostavkama u koje vjerujemo o odnosima, ali nakon što ih iskuse iz prve ruke, shvate da su to mitovi. Ipak, bitno je procijeniti koje stavke su “nevažne” kao pritužbe i treba li baš po svakoj stvari petljati i je li baš sve vrijedno pažnje – to jest svađe.

Neuropsihologinja Nawal Mustafi, brain coach, na svom Instagram profilu govori da su mnoga ponašanja koja “ispadaju loša” u vezama zapravo potpuno normalna.

Pročitajte: Kako znati jeste li u narcisoidnoj vezi?

Potreba za svojim prostorom u vezi

Brain coach Nawal ističe da nema ništa loše u tome da ne dijelite isti jezik ljubavi ili nemate iste interese kao vaš partner. Osjećaj dosade s vremena na vrijeme u vašoj vezi nije pokazatelj da ste nekompatibilni, a potreba za prostorom ne znači da vam je bolje bez te veze ili partnera.

Ponekad upravo pretpostavke koje mnogi imaju o vezama mogu biti pogrešne i dovesti do nepotrebne ljutnje, krivnje ili sukoba, a često se počnu preispitivati odnosi kada ljudi dožive padove u njima.

Svaka veza ima svoje uspone i padove, a nerealno je ponašati se kao da se nikad ne osjećate umorno, statično ili usamljeno dok ste u vezi.

“Ne postoji strogi pravilnik o tome kako izgleda zdrava i sigurna veza. Imamo smjernice i istraživanje utemeljeno na dokazima koje je dobro razmotriti. Međutim, vi poznajete svoju vezu bolje od bilo koga drugoga i vi odlučujete kako osigurati zdravu vezu između vas i vašeg partnera punu međusobnog poštovanja.“ – ističe stručnjakinja.

Pročitajte: Ako ste u posljednje vrijeme doživjeli periode dosade u vezi, postoji razlog i rješenje za to

Foto: PeopleImages iStock/Getty Images Plus via Getty Images