Ako ste u posljednje vrijeme doživjeli periode dosade u vezi, postoji razlog i rješenje za to

by | 28 veljače, 2021

Prema riječima stručnjaka za intimnost Marle Mattenson i Juliana Colkera, u posljednjih je godinu dana mnoštvo parova doživjelo monotonije u vezi.

Oni to nazivaju vječnim vrtlogom stresa i dosade koji “isisava” strast i zabavu iz veze. “Svi jedu iste obroke zbog toga što je nemoguće otići u restoran. Svima se seks sastoji od ponavljanja istih poza. Svi pokušavaju preživjeti trenutačni unutrašnji kaos”, izjavili su Mattenson i Colker za MBG te dodali kako postoji vrlo jednostavno rješenje za taj problem – igra. Ta igra, kako naglašava Colker, ne mora se ticati samo seksa.

To mogu biti i zabavne aktivnosti u koje će se uključiti oba partnera ili partnerice. Igra, koja djeci dolazi posve prirodno, odrastanjem polako nestaje iz života ljudi. Čak i kad netko ostane zaigran, često ga opominju za djetinjasto ponašanje. Uvođenjem seksualne i neseksualne igre u vezu ljubavni status, koji je u pandemiji poprimio oblike prijateljskog i cimerskog odnosa, promijenit će se nabolje. Igra dokazano djeluje pozitivno na ljude. Neke od dobrobiti igre su:

  • Pozitivan utjecaj na fizičko i mentalno zdravlje

Igrom povećavate fizičku aktivnost, što utječe pozitivno na fizičko zdravlje. No isto tako, igranjem doprinosite mentalnom zdravlju, a razlog za to su smijeh te osjećaji ispunjenosti koje donosi igra.

  • Poboljšanje prisutnosti i budnosti

Duboko disanje, joga i meditacija nisu jedine aktivnosti koje će vas vratiti u sadašnji trenutak. Igra također tjera na buđenje te na potpunu prisutnost i slušanje sebe samih i partnera. Bilo da se radi o društvenoj igri, seksualnim igricama i predigrama ili o plesu te nekoj drugoj fizičkoj aktivnosti koja je zabavna – prepustite im se potpuno i uživajte u svakom trenutku.

  • Veća fizička i emocionalna povezanost

Želja za seksom u situacijama poput ove koju je donijela pandemija uglavnom se smanjuje. Stoga se nemojte brinuti ako se slično događa vama ili vašem partneru/partnerici. Taj problem možete riješiti neseksualnom igrom. Naime, pokazalo se da platonsko igranje te trenuci povezanosti koji nemaju veze s intimnim dodirima povezuju ljude i dovode do intimnosti.

Foto: Everton Vila/Unsplash