Stručnjaci napominju da nikako ne čistite kožu lica za vrijeme tuširanja

by | 19 studenoga, 2020

Pravilna beauty rutina pola je zdravlja vaše kože lice. U ostatak, naravno, spada vaš način života, razina stresa s kojom se nosite te hrana koju unosite u organizam.

No bez obzira na to sastoji li se vaša rutina od sedam dugih koraka od koja se tri odnose samo na čišćenje ili je nešto jednostavnija te obuhvaća samo tri koraka – mnogim se osobama događaju greške u tim koracima. Prema riječima stručnjaka, jedna od tih grešaka događa se za vrijeme tuširanja. Bez obzira na to tuširate li se ujutro prije radnog dana, navečer prije odlaska na spavanje ili spadate u obje skupine – ako je u to tuširanje uključeno pranje kose, kože tijela te pranje lica, moramo napomenuti da nešto ipak radite pogrešno.

Naime, stručnjaci napominju kako za vrijeme tuširanja nikako ne smijete čistiti lice. Čišćenje tijela i lica baš uvijek morate odvojiti. Voda kojom perete tijelo previsoke je temperature za lice i može naštetiti njegovoj koži. Problem raste za vrijeme zime. Koliko god bilo primamljivo lice ispirati pod mlazom tople vode u tušu, to ipak nije dobro za kožu jer može uzrokovati crvenilo, suhoću i peckanje.

Vruća voda isušuje kožu te izvlači iz nje prirodna ulja. Ljudima s prirodno suhom kožom ova navika može dodatno oštetiti i isušiti lice, dok ljudima s masnom kožom može kožu učiniti masnijom. Stoga, ako perete lice za vrijeme tuširanja, dobro razmislite o toj navici i počnite čistiti kožu lica zasebno. Vaša će vam koža zahvaliti, a rezultate i poboljšanja primijetit ćete vrlo brzo.

Foto: Tanner Vote/Unsplash