Što je “Choc Choc” metoda njege lica i zašto su svi odjednom poludjeli za njom?

by | 16 studenoga, 2020

Kad je u pitanju njega kože lica, Korejci imaju velik utjecaj na beauty rutinu pojedinaca te kroje brojne trendove kojima se priključuju ljudi iz cijeloga svijeta.

Upravo zbog toga, uvijek pažljivo slušamo kad Korejci otkrivaju tajne svog besprijekorno čistog lica. Jedan od novijih trendova, odnosno tehnika čišćenja i njege lica zove se “Choc Choc” rutina. Ada Ooi, stručnjakinja za facijalnu kozmetičku akupunkturu koja radi s poznatim ljepoticama poput Rooney Mare te Lady GaGe, za Glamour časopis otkrila je te pojasnila svih sedam koraka “Choc Choc” metode koja će vas dovesti do savršeno glatkog, sjajnog i zdravog lica.

Blagi piling

Tajna dobre i ispravne njege lica jest započeti istu dobrim čišćenjem kako biste odstranili odumrle stanice kože te prljavštinu nakupljenu u porama. Ada napominje da je bolje odabrati češće čišćenje kože pilingom koji je blaži, nego jaki piling povremeno. Iako jak povremeni piling sa sobom nosi “anti-age” beneficije, Ada kaže kako, s druge strane, takav piling može isušiti kožu. Prema njezinim riječima, najbolje bi bilo raditi blagi piling triput tjedno.

Prvo čišćenje

Prvo čišćenje lica, kako kaže Ada, treba ukloniti s lica šminku te ZF kremu, a isto ne biste nikako trebali izvoditi micelarnom vodom. Za prvo čišćenje najbolje bi bilo koristiti proizvode na bazi ulja koje ćete nježno umasirati na lice te isprati vodom.

Drugo čišćenje

Drugo čišćenje rezervirano je za pjene kojima ćete lice dodatno očistiti od zaostalih nečistoća te se pobrinuti da ste se riješili i zaostalog ulja na licu. Pri odabiru pjene pazite da je blaga kako ne bi isušila vaše lice. Zapamtite da preagresivne pjene te drugi jaki proizvodi za čišćenje lica mogu ukloniti i proteine kojima je mjesto na vašoj koži.

Toniranje

Tonik dolazi nakon čišćenja, a prije seruma i krema te predstavlja prvi sloj hidratacije koji ne trebate izbjegavati. Toniranjem uklanjate kamenac s lica koji se na njemu pojavljuje zbog vode, vraća balans pH kože te priprema kožu za na sljedeće korake u rutini. Tonik za lice odabrat ćete prema tipu lica te onome što vašoj koži najviše odgovara.

Tretman serumom

Ada kaže kako je tretman serumom najbitniji dio “Choc Choc” beauty rutine te kako serume, baš kao i tonike, trebate odabrati prema tipu kože.

Krema na bazi vode

Ono što koreansku njegu kože lica odvaja od drugih načina njege jest višeslojna hidratacija. Osim što se u njoj krije tajna sjajne i zdrave kože, takva hidratacija baza je za minimalno korištenje šminke te prirodni look. Za ovaj, šesti, korak “Choc Choc” rutine bit će vam potrebna krema na bazi vode bogata antioksidansima.

Ulje

Posljednji korak “Choc Choc” rutine odnosi se na hidrataciju proizvodima koji u sebi sadrže ulje. Pazite da ulje koje koristite ne bude komedogeno, odnosno koje neće začepiti vaše pore.

Foto: Kalos Skincare/Unsplash