Štruca od mesa u mlijeku

by | 4 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 500 g mljevenog svinjskog mesa
  • 500 g mljevenog junećeg mesa
  • 150 g pršuta
  • 30 g krušnih mrvica
  • 3 jaja
  • 70 g ribanog parmezana
  • 20 g sjeckanog peršina
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 žlica brašna
  • 60 g maslaca
  • 2 glavice luka
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 lista lovora
  • 1,5 l mlijeka
  • mljeveni crni papar
  • sol

Priprema:
1. Pršut narezati na kockice, a luk očistiti i narezati na krupnije kocke.
2. U većoj posudi pomiješati mljeveno svinjsko i juneće meso, pršut, mrvice, jaja, parmezan, peršin, muškatni oraščić, papar i sol po želji. Rukama dobro izmiješati da bi se dobila ujednačena smjesa. Od dobivene smjese oblikovati dvije štruce i posipati ih brašnom.
3. U većoj posudi otopiti maslac, a zatim dodati luk i kratko popeći. Potom luk s maslacem procijediti kroz cjediljku pa maslac vratiti u posudu.
4. Na ugrijanom maslacu popeći štruce mesa dok ne porumene. Preliti ih bijelim vinom i peći dok vino ne ispari. Zatim dodati lovorov list i mlijeko pa ostaviti da proključa. Tada smanjiti temperaturu i nastaviti s kuhanjem dok mlijeko ne zavri i ne dobije se kremasti umak.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept