


Sastojci:
- 500 g mljevenog svinjskog mesa
- 500 g mljevenog junećeg mesa
- 150 g pršuta
- 30 g krušnih mrvica
- 3 jaja
- 70 g ribanog parmezana
- 20 g sjeckanog peršina
- prstohvat muškatnog oraščića
- 1 žlica brašna
- 60 g maslaca
- 2 glavice luka
- 1 dl bijelog vina
- 2 lista lovora
- 1,5 l mlijeka
- mljeveni crni papar
- sol
Priprema:
1. Pršut narezati na kockice, a luk očistiti i narezati na krupnije kocke.
2. U većoj posudi pomiješati mljeveno svinjsko i juneće meso, pršut, mrvice, jaja, parmezan, peršin, muškatni oraščić, papar i sol po želji. Rukama dobro izmiješati da bi se dobila ujednačena smjesa. Od dobivene smjese oblikovati dvije štruce i posipati ih brašnom.
3. U većoj posudi otopiti maslac, a zatim dodati luk i kratko popeći. Potom luk s maslacem procijediti kroz cjediljku pa maslac vratiti u posudu.
4. Na ugrijanom maslacu popeći štruce mesa dok ne porumene. Preliti ih bijelim vinom i peći dok vino ne ispari. Zatim dodati lovorov list i mlijeko pa ostaviti da proključa. Tada smanjiti temperaturu i nastaviti s kuhanjem dok mlijeko ne zavri i ne dobije se kremasti umak.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



