Što vježbati za vrijeme menstruacije?

I lagane vježbe učinit će puno za vaše tijelo u danima menstruacije

by | 24 travnja, 2021
vježbanje, menstruacija, pilates, joga

Mnogim ženama zbog bolova, grčeva i glavobolja vježbanje za vrijeme menstruacije uopće ne dolazi u obzir. Kako svaka žena zna najbolje za sebe kako se osjeća, upravo tako bi morala i postupati. Ako se osjećate dobro i bolovi su minimalni, zašto izostaviti vježbanje?

U danima menstruacije razina estrogena je niska, a ako ne možete odraditi normalne treninge, onda definitivno odaberite lagane šetnje ili pilates. Već i lagane vježbe smanjit će napetost u mišićima, ukloniti bol i poboljšati raspoloženje. A vama će dan izgledati puno bolje jer ćete se baviti barem nekakvom aktivnošću. (Pročitajte: Vježbanje i menstruacija – biste li trebali vježbati za vrijeme menstrualnih grčeva?)

Ako imate menstruaciju, ne znači da trebate samo sjediti i ležati (izuzev, naravno, ako su u pitanju bolne i obilne menstruacije). Osim šetnje, možete odabrati jogu – tu valja pripaziti na određene poze koje bi mogle još pogoršati bolove. (Pročitajte: Muče li vas bolne menstruacije, ovo bi vam moglo pomoći)

Vježbanje za vrijeme menstruacije – slušajte svoje tijelo

Najbitnije od svega jest da osluškujete svoje tijelo – ono će vam uvijek najbolje reći. Nikad nemojte forsirati vježbanje prva dva dana ako vam je menstruacija zaista obilna ili ako imate jake bolove te se osjećate iscrpljeno. Vježbanje će pričekati. Samo je važno osvijestiti se i znati koliko možete te koje su vaše granice izdržljivosti u to vrijeme. Treninzi nisu zabranjeni tijekom menstruacije, dapače, poželjni su i doprinose ukupnom boljeg osjećaju i raspoloženju.

FOTO: Andrea Piacquadio/Pexels