Što učiniti kad osoba s kojom ste dugo u vezi postane nezainteresirana?

by | 19 kolovoza, 2020

Povjerenje te otvorena i iskrena komunikacija odraz su svakog zdravog odnosa. Počeci svih ljubavnih odnosa predstavljaju period lakoće u komuniciranju, dogovaranju i općenito su mnogima najljepši dio veze.

Odmicanjem vremena, neki će se ljudi zbuniti promjenama u odnosu te će se potpuno izgubiti u pronalaženju rješenja za prepreke na koje nailaze. Prije nego što ih krenete rješavati, znajte da su razmirice i teški dani u ljubavnim odnosima potpuno normalna stvar. Naravno, to se ne odnosi na konstantne svađe, agresivnost i emocionalno ucjenjivanje. Krize u vezama i odnosima moguće je riješiti, no prije svega, potrebno je znati pravilno komunicirati. Ono što se dogodi mnogim partnerima je iznenadna promjena u komunikaciji, a ponajviše se očituje kroz neodgovaranje na poruke i zanemarivanje tuđeg vremena.

Što ako vam ne odgovara na poruke?

Ako vam druga strana sve češće ne odgovara na poruke, a znate da je ažurna kad su u pitanju drugi ljudi, nemojte je napadati. Ovo je često pokazatelj da osobi s kojom ste u vezi nešto ne odgovara. Možda joj stvarate pritisak, možda vam nešto pokušava reći, a ne zna kako. Stoga je nikako nemojte napadati. Budite iskreni, pitajte zbog čega se to događa i pokažite joj da o svemu možete razgovarati bez osuđivanja.

Što ako ne poštuje vaše dogovore i vaše vrijeme?

Događa se da osoba s kojom ste u ljubavnom odnosu planira aktivnosti na dane kada biste trebali imati zajedničke aktivnosti? Možda vam tako želi reći da joj se ne sviđaju ti planovi, no ne pronalazi hrabrost ili riječi. Ako se takve stvari događaju prečesto, morate biti svjesni toga da imate problem. Razgovarajte o slobodnom vremenu i o zajedničkim aktivnostima. Možda ćete saznati da drugoj osobi nešto ne odgovara ili da joj je potrebno vremena da se prilagodi vašem načinu života, vašim prijateljima ili obitelji.

Što ako ni razgovor ne pomogne?

Ključ uspješne veze je, prije svega, iskrena komunikacija. Ako ste partneru pristupili bez osuđivanja te mu pokazali da ga želite slušati i shvatiti bez obzira na sve te naišli na zid, morate znati da nije problem u vama. Cijenite svoje vrijeme i dobro razmislite želite li nastaviti odnos s osobom koja bježi od očitih problema.

Foto: Pexels