Što danas rade zgodni vampiri i vukodlaci iz kultnog filma “Sumrak”?

Od vukodlaka i vampira do Batmana i videoigara

by | 15 lipnja, 2022
film sumrak

Prošlo je 13 godina od trenutka kad su obožavatelji “zagrizli” za prvi dio jedne od najpopularnijih vampirskih priča svih vremena. Sumrak saga spisateljice Stephenie Meyer više je od filmova za mlade – to je kulturni fenomen koji ostaje popularan svih ovih godina te i dalje utječe na književnost za mlade, vampirsku fikciju i pop kulturu.

No gdje su zgodni vampiri i vukodlaci danas?

Kristen Stewart

Kristen Stewart se po završetku franšize vratila na scenu neovisnog filma, zasluživši priznanje za svoje uloge u dramama poput Čuvarica (2014.), Zauvijek Alice (2014.) i Oblaci nad Sils Marijom (2015.) Osim toga, glumila je u kino hitu Charliejevi anđeli iz 2019., a pojavljuje se i u znanstveno-fantastičnom akcijskom filmu Pod vodom (2020.). Nedavno je glumila karizmatičnu princezu Dianu u filmu Spencer (2021.)

Robert Pattinson

Pattinson je privukao pozornost glumeći Cedrica Diggoryja u filmu Harry Potter i Plameni pehar (2005.), no upravo ga je uloga Edwarda Cullena lansirala u zvjezdano nebo. Između snimanja filmova Sumrak, glumio je u nekoliko romantičnih drama poput Hvala ti za ljubav (2010.) i Voda za slonove (2011.). Ove godine, Pattinson se pojavio na filmskome platnu kao novi Batman, što je još jedna od uloga u kojima je pokazao vrhunsku sposobnost prilagodbe za uloge.

sumrak saga

Ashley Greene

Greene je bila jedna od omiljenih članica glumačke ekipe, a svima je u sjećanju ostala kao karizmatična vampirica Alice. Osim što se uhvatila ukoštac s nekoliko uloga u nezavisnim filmovima, Greene uglavnom posuđuje svoj glas u raznim video-igrama poput Batman: Arkham Knight i Batgirl: A Matter of Family.

Niki Reed

Niki Reed glumila je Rosalie, prekrasnu vampiricu koja je plašila Bellu prije nego što su se zbližile. Osim što se pojavila u blockbusteru Empire State (2013.) s Dwayneom Johnsonom, bila je više odsutna, nego prisutna u Hollywoodu. Nedavno se ponovno pojavila u televizijskoj seriji Sanjiva dolina i V Wars.

Taylor Lautner

Nekoć poznat po ulozi u Avanture Sharkboya i Lavagirl (2005.), Lautner je u Sumrak sagi glumio vukodlaka Jacoba Blacka koji se kasnije zaljubljuje u Bellinu i Edwardovu kći. Nakon što se okušao kao akcijska zvijezda u filmovima poput Otmica (2011.) i Svijet parkoura (2015.), Lautner je postigao uspjeh i u TV emisiji Cuckoo.

Iako su mnogi od ovih glumaca izgradili uspješne karijere nakon Sumraka, poput Roberta Pattinsona ili Kristen Stewart, moramo se složiti kako ćemo većinu pamtiti po nezaboravnim vampirskim ulogama koje nas vraćaju u dobra, stara vremena.

Zagrizite za dobar vampirski film na FOX Movies kanalu.

 

Foto: PR/© 2009 Summit Entertainment, LLC. All Rights Reserved.