STAVITE OVO POD JEZIK PRIJE SPAVANJA i više se nikada nećete probuditi umorni

by | 1 rujna, 2016
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Radi se o mješavini meda i ružičaste himalajske soli koja se prije spavanja stavi pod jezik. Ova sol je uistinu posebna, ona pomaže našem tijelu da postane alkalno i tako se uspješnije bori protiv raznih bolesti. Također, pomaže u regulaciji serotonina, što je vrlo važno u borbi protiv depresije. Serotonin je neurotransmiterska kemikalija koja regulira mišićne kontrakcije, regulira tjelesnu temperaturu, apetit i osjećaj boli, a upravlja i našim ponašanjem, krvnim tlakom i disanjem.

Kada je ravnoteža serotonina u tijelu poremećena, dolazi do depresije i ostalih poremećaja u ponašanju, npr. do poremećaja spavanja. Serotonin se stvara u mozgu, u pinealnoj žlijezdi koju nazivaju i trećim okom – središtem naše duše.

Ružičasta himalajska sol regulira i razinu melatonina, hormona zaduženog za dobar san koji se također proizvodi u pinealnoj žlijezdi. Ovaj hormon zovu i – hormonom spavanja. On upravlja našim biološkim satom, a pojačano se luči navečer i tijekom noći. Dolaskom jutra, proizvodnja melatonina se smanjuje i mi se budimo.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Osim toga, melatonin štiti naše tijelo od slobodnih radikala i srčanožilnih bolesti, usporava starenje jer pomlađuje stanice, te smanjuje vjerojatnost od razvoja bolesti koje se vežu uz starost. Inače, kako starimo, naše tijelo ga sve manje izlučuje i to je razlog zašto djeca spavaju više, a stariji ljudi manje.

RECEPT ZA SMJESU MEDA I HIMALAJSKE SOLI

Pomiješajte pet žličica meda sa žličicom soli i to stavite u teglicu. Svaku večer prije spavanje stavite malo pod jezik, piše The Earth Child.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: 24sata.hr