3 prijedloga za dekoraciju blagdanskog stola kao iz bajke

by | 14 prosinca, 2020

Lijepu proslavu ne definira samo hrana. Lijepo dekoriran stol čini veliku razliku, a cvijeće je jedan od nužnih elemenata. Svježe cvijeće privlači poglede i čini svaki blagovaonski stol mjestom okupljanja. U jesen i zimu raznobojne božićne zvijezde čine lijepu stolnu dekoraciju. Svojim upečatljivim listovima u bojama i raznovrsnim oblicima predstavljaju idealan središnji ukras na stolu, uklapajući se u trend sklada s prirodom. Stručnjaci iz organizacije The Stars for Europe predstavljaju nekoliko dekoracija stolova s raznobojnim božićnim zvijezdama.

Prirodni šarm s ručno izrađenim detaljima i nježnoroza božićnim zvijezdama

Rustikalni drveni stol, betonsko sivi zid i neukrašena jelka kreiraju pozadinu ovog prirodno uređenog blagdanskog stola. Nježne božićne zvijezde u rozoj boji savršeno se slažu sa smeđim nijansama stola i teglica za biljke, kao i s jednostavnim crnim priborom za jelo u industrijskom stilu. Ručno rađena papirnata božićna drvca i držači za pribor za jelo predstavljaju moderan i zaigran detalj. Budući da je papir s uzorcima dostupan u puno različitih stilova, vaše mogućnosti dizajna su beskonačne.

Kako biste napravili papirnata drvca trebat ćete čvrsti papir za oblikovanje koji može biti u raznim bojama i s raznim uzorcima te ravnalo, škare i olovku za pisanje. Nacrtajte dva jednakokračna trokuta na papiru služeći se ravnalom i olovkom tako da svaki trokut bude širine 12 cm te jedan visine 22 cm, a drugi visine 16 cm te ih izrežite. Nakon toga označite vertikalne središnje linije oba trokuta. Veći trokut izrežite, počevši s dna za 14 cm, a manji izrežite, počevši od vrha 2,5 cm. Na samome kraju, pažljivo stavite trokute jedan u drugi vertikalno, na način da su donje strane oba trokuta iste visine.

Kako biste napravili držače za pribor za jelo koristeći se papirom za oblikovanje koji je otporan na trganje, nacrtajte i izrežite jednakokračni trokut širine 12 cm na donjoj stranici te visine 22 cm. Zatim, nekoliko centimetara od donjeg ruba trokuta napravite dva paralelna centralna reza, svaki dužine oko 6,5 cm, te postavite pribor za jelo kroz te rezove. Gotovo!

Prirodni i elegantni prikazi s crvenim božićnim zvijezdama

Objedinjujući eleganciju s prirodom, ovaj božićni stol je jednostavan zahvaljujući odsustvu tkanina i svijeća. Crvene božićne zvijezde odražavaju božićni ugođaj. Grane, bobice i mahovina stvaraju osjećaj topline i prirode, dok sjajne kuglice, vaze i držači za svijeće u skladnim crvenim, zlatnim i srebrnim bojama naglašavaju blagdanski ugođaj. Dočekajte goste s božićnom zvijezdom i bobicama postavljenim na svako mjesto za stolom.

Savjet: Neposredno nakon rezanja, uronite stabljiku božićne zvijezde u vodu topline od oko 60 °C na svega nekoliko sekundi te odmah nakon toga u hladnu vodu, kako bi spriječili curenje mliječnog soka iz stabljike. Nakon toga zamotajte kraj stabljike s cvjetnom zelenom trakom ili je stavite u cvjetnu vazu napunjenu vodom.

U kombinaciji sa zasađenim crvenim božićnim zvijezdama i listovima raznih biljaka, ova prirodna posuda predivan je glavni ukras na božićnom stolu.

Svježe krem božićne zvijezde

Ovaj neodoljivi božićni stol za kavu, stiliziran u vintage stilu inspiriranom prirodom, izgleda kao slika. Bijele božićne zvijezde rade šarmantan kontrast zelenim tonovima cijelog ambijenta s dodatnim detaljima zlatne boje i drvenih predmeta. Uza sve to, lampice na drvcu daju dašak glamura.

Još puno ideja za blagdanske dekoracije stolova s božićnim zvijezdama dostupne su na web-stranici www.starsuniteeurope.eu.

Foto: PR