Srdele s kikirikijem

by | 3 veljače, 2013

Sastojci:

  • 500 g srdela
  • 20 g parmezana
  • 50 g mljevenog kikirikija
  • 200 g krušnih mrvica
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 1 limun
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • mješavina začina

Način pripreme:

1.Srdelama odrezati glave pa ih pažljivo zarezati po sredini i očistiti od kostiju. Potom ih otvoriti da se dobije oblik lista.
2. Filete srdela poprskati sokom od limuna.
3. Posebno pomiješati mrvice, parmezan, kikiriki, peršin, češnjak i začine po ukusu te lagano promiješati.
4. Filete srdela uvaljati u pripremljenu smjesu.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati panirane filete. Poprskati ih maslinovim uljem i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana