Srca od palente

by | 22 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 150 g palente
  • 1 žlica margarina
  • 300 g pileće salame
  • 250 g mladog sira
  • 100 g crnih maslina bez koštica
  • sol

Priprema:

1. Palentu skuhati u slanoj vodi sa žlicom margarina prema uputama s vrećice.
2. Tepsiju nauljiti i u nju razliti pripremljenu palentu tako da debljina sloja bude 5 mm, pa ostaviti da se ohladi.
3. Mladi sir i pileću salamu narezati na šnite debljine 5 mm.
4. Modlicom u obliku srca na palenti, siru i salami raditi odgovarajuće oblike.
5. Slagati naizmjence palentu, salamu, sir i na kraju palentu tako da oblikovana srca prianjaju jedno na drugo. Svaku hrpicu probosti čačkalicom s maslinom.

Izvor: Dobra hrana