Ne propuštamo: Urbani zabavni gastro festival vraća se u Split!

by | 8 svibnja, 2023
split spring festival

Gastronomsko festivalsko događanje Split Spring by Staropramen, koje je u pet godina osvojilo srca Splićana, ponovno se vraća i to ove godine na novoj lokaciji, u nešto drukčijem ambijentu nego do sada.

Nakon četiri godina održavanja u Đardinu i atmosfere piknika, seli se u obližnju Hrvojevu ulicu gdje se transformira u pravo street okruženje. Uz predivne zidine Dioklecijanove palače i stoljetnu kamenu vizuru, na sâm korak od Rive, Split Spring donosi kombinaciju vrhunskog street fooda te izvrsne zabave i atmosfere.

Ovaj je festival prepoznat kao mjesto na kojemu se sami Splićani obožavaju družiti, kao mjesto koje u potrazi za sadržajem posjećuje more turista, a onda i mjesto na kojem neki od ponajboljih splitskih ugostitelja pripremaju odličan street food.

Od 11. do 21. svibnja tako će svi Splićani, ali i brojni turisti kojih je grad prepun moći uživati u street food specijalitetima nekih od najboljih i najpoznatijih splitskih ugostitelja.

Ulaz je besplatan, a radno vrijeme je od 12 do 23 sata te vikendom do ponoći. Sve dodatne informacije možete pratiti na društvenim mrežama festivala, Facebooku i Instagramu.

Artičok čiji su cannoli jedan od razloga zbog čega Splićani jedva čekaju Split Spring, Šug koji “na ulicu” donosi uvijek pravu tradicionalnu kuhinju i razne tećade i gregade, Mazzgoon čiji Tony’s burger zadovoljava i najzahtjevnija nepca, Corto Maltese čiji su bunovi i rižoto “pi*kin dim” prijašnjih godina stvorili vojsku obožavatelja, tu je i Uje Oil bar sa svojom savršenom komiškom pogačom i uvijek nečime “na žlicu”, PiNKU fish&wine čije su kamenice i pjenušac prošle godine bili na svakom stolu.

Pandora Greenbox koja nam donosi vegansku varijantu burgera od cikle, zatim Galerija food koja nakon prošlogodišnjih arancina u tri vrste sprema nova iznenađenja, Misto koji sa svojim šarenim burgerima i koktelima uveseljava brojne vesele turiste pa MakaMaka čiji se poke prodaje kao lud od jutra do mraka, tu je i Beg’s plant-based street food koji po festivalima diljem Hrvatske promovira plant-based prehranu, Biberon grill koji zadovoljava sve želje ljubitelja roštilja, The Daltonist bar koji donosi pravi morski street food poput fritta mista i ukusnih koktela te simpatični gosti iz Varaždina – American bar Dollar, koje Splićani obožavaju, jednako kao i njihove burgere.

Foto: Instagram, naslovna: @split.spring