


Sastojci:
- 500 g brašna
- 25 g svježeg kvasca
- 120 g svježeg sira
- 25 g maslaca, ulje
- 3 žumanjka
- 1,5 dl mlijeka
- 70 g šećera u prahu
- prstohvat soli
Priprema:
1. U posudi za miješanje pomiješati polovinu brašna, svježi sir, otopljeni maslac, žumanjke, izmrvljeni svježi kvasac, žlicu šećera u prahu, prstohvat soli i mlako mlijeko. Ručno izmiješati, a zatim postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto. Zamiješeno tijesto prekriti suhom krpom i ostaviti da nadođe.
2. Nadošlo tijesto istanjiti u pravokutnik debljine 7 mm, a zatim okruglim zupčastim nožem rezati trake dužine 12 cm, a širine 1 cm.
3. Uzimati po dvije trake tijesta, spojiti ih na vrhu i ispreplitati, a potom na kraju slijepiti.
4. U dubljoj tavi zagrijati dosta ulja pa u njega spuštati po dvije spirale i pržiti ih kratko s obje strane dok ne porumene. Pržene spirale posipati preostalim šećerom u prahu.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



