Špikani pileći filei

by | 11 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 800 g pilećeg bijelog mesa
  • 150 g slanine
  • 2 mrkve
  • 500 g njoka
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 400 g pelata rajčica
  • 150 g maslina punjenih paprikom
  • 100 g maslaca
  • mješavina začina, bosiljak

Priprema:

1. Pileće bijelo meso uzdužno prerezati napola. Oguljenu mrkvu narezati, slaninu izrezati na štapiće, masline na kolutove, a luk i češnjak sitno nasjeckati. Njoke skuhati u slanoj vodi.
2. Pripremljene štapiće slanine i mrkve ukoso ubadati u pileće meso na svakih 1,5 cm. Špikanu piletinu začiniti po želji, a potom je popeći na vrućem maslacu sa svih strana kako bi porumenjela. Zatim je izvaditi i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od piletine dodati luk i češnjak, te kratko popržiti, a potom dodati pelate i pirjati dok se ne dobije kompaktna smjesa.
4. U umak od rajčica vratiti špikanu piletinu, dodati masline i bosiljak, začiniti po želji i uz dolijevanje vode po potrebi pirjati dok meso ne omekša.
5. Gotovu piletinu narezati na rolade i poslagati na pladanj za posluživanje, dodati njoke te sve preliti umakom od rajčica.

Izvor: Dobra hrana